Kurzy harmonického varenia
Meditačné centrum Rime Dzong/Lubina/Biele Karpaty/Slovensko
HARMONICKÉ VARENIE
Letné kurzy shiatsu
meditačné centrum Rime Dzong/ Biele Karpaty/ Slovensko

• shiatsu - I.stupeň - 13.-18. júla 2010
• shiatsu - II. stupeň - 4.-8. augusta 2010
• shiatsu - III.stupeň - 9.-14. augusta 2010
Copyright © 2010  |  Tvorba web stránok abWEB.sk
Filozofia

Shiatsu, ktoré je súčasťou celostného prístupu ku zdraviu človeka, sa venuje aj oblasti výživy. Pokiaľ nenastanú určité zmeny aj v strave dotyčného ošetrovaného človeka, nemôže očakávať veľký pokrok v liečbe. Potrava je energia, ktorá ovplyvňuje našu vitalitu, dávku energie, z ktorou disponujeme, našu schopnosť odolávať chorobám, v určitých prípadoch dokonca aj naše správanie.
Je preto dôležité vedieť čo, kedy a koľko jesť, ako jedlo upravovať... To všetko v závislosti od premien v ročných obdobiach, od obdobia v akom žijeme (detstvo, dospelosť, zrelosť, či staroba), od množstva energie, ktorú dennodenne na svoj život vynakladáme. Inú dávku a iné zloženie v potrave totiž potrebuje športovec než úradník za počítačom. Inú dávku energie z jedla potrebuje žena, inú muž. Iné potraviny potrebuje náš organizmus v zime, iné v lete a pod.

Kurzy sú zamerané na pochopenie zákonitostí vesmíru a prírody okolo nás, ktoré sa prirodzene a logicky dajú využívať aj s našom stravovaní. A tak nás okrem výživových zložiek tej - ktorej potravy, ovplyvňuje aj jej chuť, farba, veľkosť, či ročné obdobie kedy dozrieva...
Jedlo môže byť pre nás liekom a pokiaľ sa naučíme tieto zákony využívať aj v kuchyni, tak dokáže byť nesmiernym preventívnym prostriedkom.
Kurzy prirodzene obsahujú teoretické prednášky prepojené s praxou. Študenti sa spoločne zúčastňujú na príprave jedál. Kurzu sa môžu zúčastňovať aj študenti, ktorí shiatsu neštudujú.
Témy prednášok

Ako a čo variť na jar, v lete, v období neskorého leta, na jeseň a v zime.
Ako a čo variť pri zvýšenej fyzickej alebo mentálnej aktivite.
Ako stravou predchádzať nachladnutiu, chrípke, alergiám, menštruačným bolestiam, bolestiam hlavy, ochoreniam tráviaceho a pohybového systému...
Harmonické varenie podľa systému "Piatich premien energie" (zem, kov, voda, strom, oheň) a princípov jin a jang. Harmonizovanie orgánov.
Termická príprava jedál, termické účinky jedál.
Princípy jin a jang v potravinách a v príprave jedál.
Základy makrobiotického prístupu k stravovaniu a varenie podľa čínskeho systému piatich elementov.

Prax

Výroba seitanu, picles, gomasio, rýchlokvasených šalátov...
Príprava makrobiotického sushi, miso polievky, obilie, rôzne druhy kaše, polievky, hlavné jedlá.

Prednášky, cvičenia, spoločnú prípravu pokrmov vedie Zuna.
SHIATSU
ŽIVOT V ROVNOVÁHE
Štúdium mimoriadnych dráh
Centrum Surya / Biele Karpaty, Slovensko
21.-23.10. 2016

17.- 20.11. 2016
>> viac


Shiatsu v piatich premenách energie 2016/2017
Celoročné štúdium
Centrum Surya / Biele Karpaty, Slovensko
VODA / 13. – 15. 1. 2017
DREVO / 10. – 12. 3. 2017
OHEŇ / 19. – 21. 5. 2017
ZEM / 15. – 17. 9. 2017
KOV / 10. – 12. 11. 2017

>> viac
ŠKOLA SHIATSU 2016/2017
Letná škola shiatsu I. stupeň
22.- 27. 6. 2017, Centrum Surya (Biele Karpaty)
25.- 29. 8. 2017, Remas, Piešťany

>> viac


Letná škola shiatsu II. stupeň
7.- 11. 7. 2017, Centrum Surya (Biele Karpaty)

>> viac


Sila ženského TAO

15. – 17. december 2017
Surya centrum, Biele Karpaty, Slovensko
>> viac